Startpagina??? > ???

Fotopagina - 6 Achthuizen

Klik op de foto's om ze in groter formaat te kunnen bekijken.

Vanuit dit haventje maakte Cor Koene in de jaren 1957-1961 met de veerboot wekelijks de oversteek naar Brabant. Af en toe ging er wel eens wat mis???.


Welk feest hier op de Sint Jozefschool in Achthuizen werd gevierd is mij niet duidelijk. Het moet een belangrijke gebeurtenis zijn geweest, want burgemeester Van der Harst is op bezoek. Het zou kunnen dat Van der Harst nog moest beginnen in zijn functie, want de man naast hem heeft nog de burgemeestersketting om. Dat zou dan de voorganger van Van der Harst kunnen zijn, Hordijk. De wisseling van de wacht vond plaats in het schooljaar 1955-1956. De meeste jongens staan met de rug naar ons toe, twee kijken er om. Ik herken Adrie van Kouteren. Wie is die andere? Voor de groep staat meester Rinus Ceulemans. Hij ???slaat de maat???. Dat was hem wel toevertrouwd. Zijn vader was decennia lang dirigent van het kerkkoor. Rinus nam het wel eens over. Kenmerkend voor de jaren 1945-1955 was de betonnen schutting op het schoolplein. Die moest voor de scheiding der seksen zorgen??? Aan de andere kant speelden de meisjes van de Mariaschool. De jongens vonden die schutting maar niks. In de loop van de jaren zijn er heel wat gaatjes gekrabd in het cement tussen de stenen platen. Die schutting is overigens niet geplaatst om de meisjes te ???beschermen??? tegen de blikken van de jongens, maar om de meisjes ???onzichtbaar??? te maken voor de veelal nog jonge broeders die in 1945 met het onderwijs voor jongens waren belast. Wie kan er over deze foto meer vertellen?

Topdrukte in Achthuizen???

Hier gaat burgemeester Van der Harst een deur openmaken. Piet??Heijntjes??(voorzitter?) kijkt toe. Ik neem aan dat het hier om de opening gaat van het nieuwe??FIOS-complex. De jongen die straks als eerste door de deur zal gaan, is m.i.??Rinus??van Huizen. Wie kan er meer over deze foto vertellen?